Eco-fit 2014

Ecofit-kursus 14-15/11

Rytterfitness har som mål at gøre hest og rytter til ligeværdige atleter. Begge bør træne uafhængigt af hinanden for sammen at kunne opnå succes! For kunne få en hest til at præstere optimalt, er det meget vigtigt at man som rytter har fuldstændig kontrol over to kroppe – hestens og sin egen. Med rytterfitness arbejder vi på de fysiske kapaciteter og de medhørende mentale færdigheder. Sådan lægger du grundlaget for et helt liv fyldt med ligefrem og smertefri ridning.

I Holland har den såkaldte rytter-fitness vist at være succesfuld. Træningsformen bruges ikke kun til ryttere, men benyttes af alskens sportsudøvere, såsom skøjteløbere, cykelryttere mm. Træningsformen lægger stor vægt på at kombinere mental bevidsthed med en kropslig bevidsthed, og søger at forbedre den enkeltes udstråling på konkurrencebanen.

Meget succesfulde hollandske dressurryttere såsom OL-rytter Adelinde Cornelissen benytter træningsformen som et led i sin daglige træning.

Hollandske Ineke van den Akker-Vink er selv aktiv i ridesporten hvor hun supplerer sin traditionelle rideundervisning med eco-træning. Ineke vil være instruktør denne weekend.

Praktiske informationer angående kurset:
Tidspunkt: 15-16/11. Lørdag fra ca. 8:30 til efter aftensmad. Vi spiser og laver mad sammen. Søndag fra ca. 9:00 til slutningen af eftermiddagen (eventuelt kan vi spise sammen igen?)

Sted: Der rides på ØLR, Bækkeskovvej 5, 4892 Kettinge. Fitness-delen vil finde sted i Kettinge motionscenter, som ligger ca. 300 m fra ØLR

Sprog: Engelsk eller tysk, der vil være personer til stede som kan oversætte fag-termer mm. fra hollandsk til dansk og omvendt.

Pris: Afhænger af antallet af deltagende. Udgifter for hele weekenden som skal dækkes løber op i omkring 3000 kr., så med 10 deltagere bliver det 300 kr. til hver. Udgifter til fællesspisning kommer ud over dette beløb.

 

 

Materialer som deltagere selv skal medbringe:

  • Sjippetov, hvis man har sådan et
  • Fodbolde eller volleybolde (I hvert fald bolde som kan hoppe, hvormed man kan kaste, som kan fanges, forskel I boldes vægt er OK)
  • Bolde som kan bruges til jonglering (fx tennisbolde)
  • Idrætstøj (gerne stramme, bevægelig bukser)
  • Alle skal medbringe (ride)handsker
  • Alle skal på forhånd have tænkt over et mål med træningen. (forbedring af udstråling på/udenfor ridebanen, forbedret sædeindvirken eller meget, meget andet. Man må MEGET gerne snakke med sin daglige træner om et mål)

Deltagere:

Benthe, Sonja, Maria, Kari, Helle, Hanne, Ida L., Ida B. og Sif samt Hanke, Lieve og Alice. De tre sidste uden hest.

Stor tak til Alice for dejlig sund frokost lørdag og til Sonja for pulled pork og coleslaw lørdag aften.

Ligeledes en stor tak til Ineke for hendes tålmodighed og fordi hun ville afse tid til at komme og undervise os.

Vi havde 2 rigtig lærerige dage, hvor vi blev klogere på os selv og vores ridning.

Ineke havde blik for vores svagheder, og dagene blev en øjenåbner for mange af os.

Der blev trænet og grinet til den store guldmedalje. Træningen foregik både med og uden hest, dels i træningscenteret i Kettingehallen og dels til hest i ridehuset, hvor vi alle blev optaget på video.